MELOEN MET CRÈME DE CASSIS

Er zijn weer aardbeien. Of ze ook lekker smaken kun je ruiken. De Spaanse aardbeien van La Lepra proefden zowaar ècht naar aardbeien. Wie twijfelt kan de aardbeien met likeur, Grand Marnier of Crème de Cassis, bedruppelen. Ook aan een meloen kun je ruiken of de juiste rijpheid is bereikt.

1 meloentje

1 doosje aardbeien

Crème de Cassis

Snijd de meloen in vier gelijke parten. Verwijder de pitjes en de schil. Snijd met een scherp mes de meloenparten in dunne schijven, maar niet helemaal tot het eind. De meloenparten blijven aan één kant vastzitten. Leg de ingesneden meloenparten op de borden en spreid ze voorzichtig uit tot een waaier. Begiet elke waaier met een scheut Crème de Cassis. Versier dit gerecht met aardbeien. Eventueel kan men er nog wat geklopte slagroom of een bolletje vanilleijs aan toevoegen.

    • Anne Scheepmaker