Hoofdkwartier leger in Sarajevo aangevallen

SARAJEVO, 23 APRIL. Onbekenden hebben gisteravond een aanval uitgevoerd op het hoofdkwartier van het Joegoslavische leger in de door burgeroorlog geplaagde Bosnische hoofdstad Sarajevo, aldus een bekendmaking van de militairen vanochtend.

De bekendmaking lijkt een voorbode van meer directe betrokkenheid van het leger bij de strijd in Sarajevo, die zich tot nu toe voornamelijk heeft voltrokken tussen ongeregelde Servische eenheden en de politie van de wettige regering in Sarajevo en moslim-vrijwilligers. Elders in Bosnië heeft het leger wel openlijk de partij gekozen van de Serviërs.

Na een avondlijk bombardement van de Serviërs op de oude binnenstad van Sarajevo en een gehele dag voortdurende vuurgevechten in enkele buitenwijken, bleef het vannacht betrekkelijk rustig in de stad. Wel was overal het geluid van sluipschutters te horen.

Felle gevechten werden vanochtend gemeld uit het noorden van Bosnië, bij de steden Derventa, Bosanski Most en Bosanski Samac. De strijd rondom het hoofdkwartier van de Europese waarnemers in Ilida kwam gisteren na een lokale wapenstilstand tot rust. Geen van de waarnemers raakte gewond.