Heroinelijn naar Potugal opgerold

ROTTERDAM, 23 APRIL. Met de aanhouding van 22 personen in Nederland en Portugal is volgens de politie in Rotterdam een belangrijk internationaal netwerk van drugshandelaren ontrafeld. De Rotterdamse Narcoticabrigade is samen met haar collega's in Portugal sinds oktober vorig jaar met het onderzoek naar de heroïnesmokkel bezig.

De aanhoudingen, tien in Nederland en twaalf in Portugal, zijn de afgelopen weken verricht. In beide landen werden in totaal 16 kilo heroïne, 300.000 gulden en vijf vuurwapens in beslag genomen. Uit het onderzoek is gebleken dat sinds begin 1991 vele tientallen kilo's heroïne vanuit Nederland naar Portugal zijn gesmokkeld, aldus de politie.

Een van de verdachten, een 39-jarige man uit Rotterdam, is in het Huis van Bewaring in Amsterdam aangehouden, waar hij een gevangenisstraf uitzat wegens zijn aandeel in een schietpartij in Rotterdam. De politie verdenkt hem ervan dat hij zowel in de Bijlmerbajes als in het Huis van Bewaring in Rotterdam persoonlijke en telefonische contacten heeft onderhouden met leveranciers, Portugese afnemers en koeriers. De man was onlangs overgeplaatst naar Amsterdam.