De Leeuw prijst J.P. Broeksz-prijs

Hoewel hij nog nooit van de vroegere VARA-voorzitter had gehoord, nam cabaretier Paul de Leeuw gistermiddag graag de naar J.B. Broeksz genoemde prijs in ontvangst voor een aflevering van zijn tv-programma De schreeuw van De Leeuw.

De prijs, die jaarlijks wordt toegekend aan programma's in het teken van “humanisering van de samenleving” en “culturele vorming van achtergestelde groepen”, ging naar de uitzending waarin De Leeuw “zonder vals medelijden op te wekken” zijn mongoloïde nichtje Margrietje in het middelpunt zette. In zijn dankwoord hield de cabaretier vol, dat de prijs naar Dirk van den Broek was genoemd en lovend sprak hij over diens supermarkten met hun “horizontaal aangeboden kwaliteit” - een begrip, meende hij, dat tegenwoordig ook in Hilversum opgeld doet. (HvG)