Becker-Nijssen

Tennisser Tom Nijssen ontfutselde tijdens de graveltoernooi van Monte Carlo de als nummer één geplaatste Boris Becker een set.

De Limburgse dubbelspecialist, 223ste op de wereldranglijst, verloor met de setstanden 6-2, 3-6, 6-2. Becker stond in 1989 en 1991 in de finale van Monte Carlo, beide keren verloor hij. De Duitser won nog nooit een toernooi op gravel. “Eens moet het dan lukken. Zoniet, jammer dan. Het is niet het belangrijkste doel in mijn leven”, aldus Becker. Het toernooi in Monte Carlo krijgt zeker een nieuwe winnaar. Titelverdediger Sergi Bruguera uit Spanje verloor van de Kroaat Goran Prpic. Richard Krajicek en Jan Siemerink versloegen in het dubbel het Zweedse duo Borg en Kroon met 6-1 en 6-4.

Michiel Schapers bereikte in Seoul de tweede ronde van het toernooi. De als tweede geplaatste Nederlander won met 7-6 en 6-3 van de Zuiafrikaan Muller. Bij de vrouwen haalde Stefanie Rottier de derde ronde in Koeala Loempoer. Ze won gemakkelijk van de als zevende geplaatste Francaise Isabelle Demongeot: 6-1, 6-1. In Barcelona was Nicole Muns-Jagerman bij lange na niet opgewassen tegen de sterkste speelster ter wereld, Monica Seles: 3-6, 1-6.