Architectuur-estafette

Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Koninklijke Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architecten BNA wordt dit voorjaar een architectuurestafette gehouden.

De bond heeft twintig etappes georganiseerd. De deelnemers kunnen per bus, op de fiets of te voet architectonisch interessante gebouwen bezoeken. Elke zondag zijn er twee etappes. De meeste gebouwen in de routes zijn op de bewuste zondagen opengesteld voor het publiek. Architecten geven rondleidingen en er zijn manifestaties en tentoonstellingen. De start van de etappes is bij de plaatselijke VVV-kantoren, waar meer informatie verkrijgbaar is. De bond heeft ook een telefonische estafettelijn geopend: 020-5553655. Data en plaatsen: 26 april: Friesland (per bus vanuit Leeuwarden) en Leiden (wandelroute); 3 mei: Groningen (per bus vanuit Winschoten) en Den Haag (wandelroute); 10 mei: Drenthe (per fiets vanuit Assen) en Rotterdam (fiets-/busroute); 17 mei: Zwolle (wandelroute) en Zeeland (bus-/wandelroute vanaf Goes, Middelburg en Vlissingen); 24 mei: Twente (bus-/wandelroute vanaf Enschede en Hengelo) en Dordrecht (wandelroute vanaf Zwijndrecht en Dordrecht); 31 mei: Deventer (wandelroute) en Eindhoven (wandelroute); 7 juni: Zeewolde (wandelroute) en Utrecht (wandel-/fietsroute); 14 juni: Amsterdam (wandelroute) en Arnhem en Nijmegen (wandelroutes); 21 juni: Haarlem (wandelroute) en Venlo (wandelroute); 28 juni: Bergen-NH (wandelroute) en Zuid-Limburg (per fiets vanuit Maastricht).