A. 's-Gravesande tijdelijk naar AT5

Ad 's-Gravesande is benoemd tot tijdelijk hoofdredacteur van het Amsterdamse lokale televisiestation AT5. Hij zal de functie ten hoogste zes maanden vervullen. In die periode moet een nieuwe progammadirecteur worden benoemd als opvolger van de vorige week opgestapte F. Salverda.

Salverda nam ontslag omdat hij van mening was dat de overige directieleden “onvoldoende bereid waren te investeren in de kwaliteit van de programma's”. Het nieuwe Amsterdamse televisiestation werd direct na de start ernstig bekritiseerd wegens de gebrekkige technische en inhoudelijke kwaliteit.

's-Gravesande werkte onder andere voor AVRO- en VARA-radio, VPRO-televisie, hij was directeur van het Holland Festival en gedurende zes maanden hoofdredacteur van het weekblad HP/De Tijd. Hij maakte daarna als onafhankelijk televisieproducent programma's voor de VPRO.

Met de opdrachtgevers Salto en Stichting Omroepbedrijf Amsterdam sprak 's-Gravesande af aan de pers geen mededelingen te doen. “We gaan gewoon gezellig en intensief aan de slag”, zegt hij. Op de vraag of juist de gewraakte “toffe Amsterdamse gezelligheid” die zijn voorganger voorstond gehandhaafd blijft, antwoordt 's-Gravesande: “Uit het feit dat ik hier zit kan je wel een paar dingen afleiden.”