Madonna begint een eigen platen- en filmmaatschappij

NEW YORK, 22 APRIL. Madonna krijgt een eigen platenmaatschappij, onder de naam Maverick, die ook televisieprogramma's, video's, films, boeken en muziek produceert. Begin deze week heeft ze daarvoor het contract getekend met de uitgevers- en filmmaatschappij Time Warner.

De 33-jarige Amerikaanse popzangeres heeft een voorschot van ongeveer 60 miljoen dollar gekregen voor het zevenjarige contract, dat daarmee een van de grootste contracten is die ooit werden gesloten tussen een individuele popster en een uitgeversbedrijf.

Michael Jackson sloot vorig jaar een soortgelijk contract met Sony.

Met Maverick, dat Madonna opzet met haar manager Freddy DeMann, wil zij nieuwe artiesten op de markt brengen, films, video's en tv-series maken. Het moet, aldus Madonna in The New York Times, een "artistieke denktank' worden, een soort kruising tussen de Bauhaus-werkplaats en Andy Warhol's Factory. Madonna's media-bedrijf Maverick gaat nauw samenwerken met Time Warner en krijgt kantoren in New York, Los Angeles en Londen. (Reuter)