Bonn en Boekarest sluiten vriendschap

Door onze correspondent BONN, 22 APRIL. In Boekarest hebben de ministers van buitenlandse zaken van Roemenië en Duitsland, Nastase en Genscher, gisteren een bilateraal verdrag inzake vriendschap en samenwerking getekend.

Het is het vijfde verdrag van deze soort dat het verenigde Duitsland met een Oosteuropees land sluit. Sinds de val van dictator Ceaucescu, in 1990, zijn circa 150.000 volksduitsers uit Roemenië naar Duitsland vertrokken. In het verdrag garandeert Roemenië onder meer de rechten van de resterende 70.000 volksduitsers. De Bondsrepubliek belooft Roemenië te zullen steunen bij de overgang naar de markteconomie en bij zijn toenadering tot de Europese Gemeenschap, zoals Bonn eerder al aan Polen, Tsjechoslowakije en Hongarije heeft toegezegd.