Actie bewoners van woonwagens "duur'

DEN HAAG, 22 APRIL. De al maanden durende actie van woonwagenbewoners om de huur van de standplaats niet of maar gedeeltelijk te betalen, kost de Nederlandse gemeenten veel geld.

Dat zegt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in reactie op de actie van woonwagenbewoners. Het afgelopen najaar riepen de organisaties van woonwagenbewoners op tot actie uit protest tegen plannen van staatssecretaris Heerma van Volkshuisvesting om de huren van woonwagens en van standplaatsen te verhogen. De bekendmaking van Heerma, eind maart, dat hij de huurverhoging van standplaatsen grotendeels zal beperken tot 5,5 procent, was voor het Landelijk platform Woonwagenbewoners en Zigeuners (LPWZ) en het Landelijk Overleg Woonwagenvrouwen (LOW) geen reden de huuractie te beëindigen.