WB springruiters

De Oostenrijker Thomas Frühmann, 41 jaar, werknemer van de verguisde oud-Europees kampioen Paul Schockemöhle en bekend om zijn ruwe rijstijl, heeft in de Amerikaanse plaats Del Mar de wereldbeker voor springruiters veroverd.

Hij bleef in de Fairgrounds op alle onderdelen zonder strafpunten. De tweede plaats was voor de Zwitserse amazone van Engelse afkomst Lesley Mändli-McNaught. Zij werd gevolgd door twee landgenoten, de broers Markus en Thomas Fuchs. Frühmann trad, bij afwezigheid van de Engelse bekerhouder John Whitaker, in de voetsporen van zijn landgenoot Hugo Simon, die in 1979 in Göteborg de eerste finale om de wereldbeker won. Hij rekende terecht op de kwaliteiten van zijn achtjarige paard Genius, dat pas twee weken voor de strijd in Del Mar in de Franse stad La Baule zijn eerste Grand Prix won. In totaal vijf omlopen liet het paard alle hindernissen overeind. Bernie Traurig, vijfde in de eindrangschikking als beste Amerikaan, zwaaide Frühmann alle lof toe. “Hij is in staat een koe te laten springen”.