Renovatie van buitenkant Concertgebouw

AMSTERDAM, 21 APRIL. De buitenkant van het Amsterdamse Concertgebouw wordt in de komende maanden gerenoveerd en gerestaureerd. Het Concertgebouw krijgt daarbij tal van ornamenten terug die in de loop der jaren als gevolg roest en verwaarlozing moesten worden verwijderd omdat ze anders op straat dreigden te vallen.

Het gaat daarbij vooral om de bovenkant van de hoektorens, die nu weer worden voorzien van de vleugelstukken, pylonen, rozetten, flambouwen en vorstkammen. De kosten daarvan worden gedragen door de Vereniging Vrienden van het Concertgebouw en het Concertgebouworkest en een aantal bedrijven.

Voor het eerst in ruim een eeuw zullen ook de gevels worden schoongemaakt en wordt het natuursteen opnieuw geschilderd. Daarvoor is de afgelopen weken een proefvlak opgezet, waarbij op verzoek van Monumentenzorg het beeldhouwwerk en de pilaren spierwit zijn geschilderd.