Milan klaar voor titel

ROTTERDAM, 21 APRIL. Een doelpunt in een dramatisch slot van de derby tegen Inter heeft AC Milan op de rand van het kampioenschap van Italië gebracht. Het werd in San Siro 1-0. Juventus speelde gelijk tegen AS Roma (1-1) en staat nu zes punten achter. Torino, binnenkort tegenstander van Ajax in de finale van de strijd om de UEFA-beker, haalde een punt tegen Europa Cup I-finalist Sampdoria (1-1).

Inter probeerde met verdedigen overeind te blijven tegen AC Milan. Tot aanvallende acties kwam de ploeg nauwelijks. In de 40ste minuut werd middenvelder Desideri, de vervanger van de zwaar geblesseerde Matthäus, uit het veld gestuurd.

Ondanks de minderheid leek Inter een punt te halen. Pas in de laatste minuut van de harde wedstrijd werd doelman Zenga gepasseerd. Massaro zorgde voor de beslissing. Hij deed dat koppend.

Torino kwam op eigen veld tegen Sampdoria al na zestien minuten op voorsprong. De Braziliaan Casagrande scoorde. Nog voor rust kwam Sampdoria, binnenkort op Wembley tegenstander van Barcelona in de finale van de strijd om de Europese beker voor landskampioenen, op gelijke hoogte. Katanec was succesvol.

Real Madrid en Barcelona gaven elkaar niets toe. Barcelona haalde zaterdag hard uit (7-1) tegen de nummer vier van de ranglijst, het verrassende Albacete. Real deed het een etmaal later in Madrid niet minder, 7-0 tegen Espanol.

Bij Barcelona, waar Cruijff Witschge als vervanger van Laudrup een halve wedstrijd liet spelen, scoorde Stoitsjkov vier keer. Met een zelfde aantal doelpunten was Hierra bij Real Madrid de koningsschutter.

Eintracht Frankfurt en VfB Stuttgart hebben aan de top van de lijst van de Bundesliga Borussia Dortmund laten ontsnappen. Stuttgart verloor zaterdag in München van Bayern (0-1), Frankfurt stelde thuis teleur met een gelijk spel tegen Wattenscheid (1-1). Dortmund kreeg daardoor een voorsprong van twee punten op de belagers. De lijstaanvoerder won al donderdag van Stuttgarter Kickers (1-0).