IMF geeft Peru groen licht

WASHINGTON, 21 APRIL. Het Peruaanse programma van economische hervormingen heeft in het afgelopen kwartaal voldaan aan de doelstellingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Volgens zegslieden van het IMF en de Wereldbank komt Peru daarmee in aanmerking voor nieuwe geldleningen.

Hoewel andere instellingen, zoals de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), en een aantal individuele landen grote bezorgdheid hebben uitgesproken over de recente machtsgreep door de Peruaanse president Alberto Fujimori, zegt het IMF deze politieke ontwikkelingen niet te hebben meegewogen.

De Peruaanse minister van economie, Carlos Boloña, zou gisteren, na terugkomst van een reis naar de Verenigde Staten, zijn ontslag hebben ingediend. Het ontslag is niet officieel bevestigd, maar volgens anonieme zegslieden van zijn ministerie zou Boloña niet langer achter Fujimori's politiek staan. (Reuter)