EIMOUSSE MET EEN LAAGJE ASPIC

Een lekkere manier om de overgebleven, al dan niet geverfde, eieren te verwerken is deze eenvoudige mousse.

8 hardgekookte eieren

1/8 liter slagroom

1/8 liter crème frache

1 1/2 eetlepel worcestersaus

zout, versgemalen zwarte peper

circa 20 sprietjes bieslook, gesnipperd

Voor de aspic:

3 blaadjes gelatine

1/4 liter sterke kippebouillon (eventueel van 1 bouillontablet).

- Pel de eieren en snijd ze in vieren. Pureer ze in een foodprocessor samen met de slagroom, de crème frache, de worcestersaus en zout en peper naar smaak; laat de machine draaien tot de massa op dik geklopte room lijkt. Breng de massa zo nodig nog extra op smaak.

- Schep het eimengsel in een wijde, glazen schaal, strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel en strooi de gesnipperde bieslook erover. Dek de schaal af met plastic folie en laat de mousse in de koelkast opstijven.

- Maak de aspic: week de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn. Verhit 3 eetlepels van de kippebouillon en los hierin, van het vuur, de goed uitgeknepen gelatine op. Meng dit door de rest van de bouillon en schenk het over de opgesteven eimousse. Zet de schaal weer in de koelkast om het aspiclaagje te laten opstijven.

- Serveer de eimousse met toastjes of roggebrood.

    • Irene van Blommestein