Den Haag dankt Feyenoord

DEN HAAG, 21 APRIL. In de degradatiezone van de eredivisie had FC Den Haag geluk dat Feyenoord thuis tegen De Graafschap de plicht niet verzaakte: 3-0. Kiprich, Heus en Blinker scoorden. FC Den Haag en De Graafschap delen met twintig punten de voorlaatste plaats. Een van de ploegen kan nog ontsnappen door het promotie/degradatieduel van de verliezende finalist van de nacompetitie te winnen.

Fortuna lijkt veilig na de verassende overwinning in Arnhem op Vitesse. Door een doelpunt van Boogers werd het 1-0 voor de Limburgers. Vitesse raakte in de strijd om de vierde plaats een punt achterop bij Groningen, dat met 3-3 gelijk speelde bij Willem II.

SVV/Dordrecht stelde zich veilig. Thuis werd FC Twente zaterdag verslagen. Na twee minuten maakte Mulder het enige doelpunt.

De vijfde plaats geeft alleen recht op deelneming aan Europees voetbal als Feyenoord in de finale van de KNVB-beker wint van Roda JC.