Courier

Jim Courier heeft het tennistoernooi van Hong Kong gewonnen. Zij toernooizege was geen sensatie, maar wel een verrassing.

Courier moest zondag namelijk twee partijen spelen. Eerst de door regen onderbroken halve finale tegen Brad Gilbert en vijf uur later de eindstrijd tegen Michael Chang.

De ster van het vrouwentennis, Monica Seles had het, in Houston, iets gemakkelijker. Seles speelde een uurtje met Zina Garrison (6-1 6-1), verloor in Texas niet één game en heeft al vier toernooien op zak, Melbourne, Essen, Indian Wells en Houston.

In Tampa won de Peruviaan Jaime Yzaga zijn tweede finale tegen de Amerikaan Malivai Washington.

Gabriel Markus heeft zijn eerste ATP-toernooi gewonnen. De 22-jarige Argentijn, nummer 78 van de wereldranglijst, versloeg in de finale van het toernooi in Nice Javier Sanchez, 6-4 6-4. Voor de finale had Markus, sinds een paar maanden getraind door Beckers oude coach Günther Bosch, slechts vijf kwartier nodig.