Boete voor 69 illegale kampeerders in Zeeland

MIDDELBURG, 21 APRIL. In Zeeland zijn het afgelopen weekeinde 69 mensen bekeurd omdat zij buiten de officiële terreinen kampeerden. De illegale kampeerders, voornamelijk Duitsers, moeten 150 gulden boete betalen.

De provincie Zeeland maakt sinds vorig jaar ernst met de jacht op wildkampeerders. Volgens de autoriteiten verstoren zij de rust en laten ze veel rommel achter op dijken, dammen, in bossen en langs de openbare weg.

Het beleid om wild kamperen te voorkomen in Zeeland wordt dit zomerseizoen verder aangescherpt. Nachtelijke controle-acties waarbij politie, gemeenten, provincie, VVV en Staatsbosbeheer samenwerken, zullen worden uitgebreid, en gespreid over voor- en naseizoen. Verbodsborden op vrijwel alle parkeerterreinen langs de kust waarschuwen de kampeerders. VVV-medewerkers delen bovendien op drukke dagen bij de Zeeuwse invalswegen pamfletten uit. Politieagenten en boswachters kammen 's nachts de kustgebieden uit op zoek naar de zwartkampeerders.

Het aantal buitenlandse toeristen in Nederland bereikte dit Paasweekeinde een recordhoogte. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme brachten 925.000 toeristen tijdens de paasdagen een bezoek aan Nederland, 25.000 meer dan vorig jaar. Verreweg het grootste aantal buitenlandse bezoekers was afkomstig uit Duitsland. Ook toeristen uit Tsjechoslowakije trokken dit weekeinde in grotere aantallen naar Nederland. Naar schatting 450.000 Nederlanders brachten een korte vakantie in eigen land door.