Albers verongelukt

De Nederlandse autocoureur Marcel Albers is gisteren tijdens races om het Britse Formule 3-kampioenschap op het circuit van Thruxton verongelukt.

De 25-jarige Nederlander werd na een kop-staart-botsing met zijn teamgenoot Elton Julian via de vangrail met zijn bolide in de hekken gekatapulteerd. Het duurde een uur voordat hij uit het wrak van zijn Ralt RT36 was bevrijd. Op weg naar het ziekenhuis overleed de Rotterdammer, die de laatste tijd in het Engelse Brackley woonde. Albers gold als een van de talenten van de Nederlandse autosport. Sinds 1989 nam hij deel aan autoraces. Albers beschouwde de Britse Formule 3-races als een opstap naar een hoger plan. De formule 1 was zijn fel begeerde doel. Twee jaar geleden maakte de Rotterdammer, tweevoudig kartkampioen van Nederland, deel uit van het raceteam van Jan Lammers, die indertijd jeugdig talent een kans gaf zich te ontplooien in de Euroserie Opel Lotus. Albers was een van de oogappels van de vroegere formule 1-coureur.