Aids-concert herdenking voor Queen

LONDEN - Een man die sprekend lijkt op de vorig jaar aan Aids overleden Britse popzanger Freddie Mercury was een van de meer dan 70.000 mensen die gisteren aanwezig waren bij een concert in het Londense Wembleystadion, ter nagedachtenis van de zanger van groep Queen.

Tijdens het concert, dat in meer dan zeventig landen live werd uitgezonden en naar schatting een miljard tv-kijkers trok, traden 98 artiesten en groepen op, onder wie U2, Guns "n' Roses, Metallica, Elton John, George Michael, Paul Young en Roger Daltrey. Het concert had tot doel mensen bewust te maken van de gevaren van aids en geld in te zamelen voor de strijd tegen de ziekte. Actrice Elizabeth Taylor riep jongeren op alleen safe sex te bedrijven. Zanger David Bowie deed zijn oproep door het Onze Vader op te zeggen, terwijl George Michael de menigte bad: “In Gods naam en in Freddie's naam, wees voorzichtig”. Het vier en een half uur durend spektakel eindigde na een optreden van Liza Minelli met vuurwerk. Op de klanken van het Britse volkslied God Save The Queen toonden videobeelden Mercury op zijn extravagantst: gekleed als koning met kroon.