Orderportefeuille Begemann gevuld met ruim 4 mld

De Koninklijke Begemann Groep te Breda, een conglomeraat waarin ongeveer 130 industriële ondernemingen zijn ondergebracht, had eind 1991 voor 4,2 miljard gulden aan orders in portefeuille.

Dit is 3 miljard gulden meer dan een jaar eerder het geval was en staaft de positieve verwachtingen die de groep heeft voor 1992. Verwacht wordt dat zowel de netto winst als de winst per aandeel wederom zal stijgen, zo voorspelt de raad van bestuur in het jaarverslag.

De groepsomzet steeg vorig jaar van 1,4 miljard tot 1,74 miljard gulden. Het bedrijfsresultaat ging vooruit van 70 miljoen tot 103 miljoen en de netto winst nam toe van 73,5 miljoen naar 85 miljoen gulden; per aandeel van 17,25 tot 19,52 gulden. Voorgesteld wordt het dividend te verhogen van 2,60 tot 3 per aandeel, naar keuze in agiostock. De aandeelhoudersvergadering is op 29 april.

Holec International (electrische energie) ontving vorig jaar een aantal Europese orders, onder meer uit Duitsland, waardoor de omzet boven het budget uitkwam.