Zes werknemers voor Leeuwarder huis van bewaring

LEEUWARDEN, 17 APRIL. Het ministerie van justitie heeft toegezegd dat er vóór 1 juni zes bewakers worden toegevoegd aan het Huis van Bewaring in Leeuwarden.

Justitie deed deze toezegging tijdens een overleg met de directie, personeelsleden, en vertegenwoordigers van de bonden AbvaKabo, CFO en de Bond voor Personeel bij Straf en Aanverwante Gestichten. Vorige week dreigde een comtié van personeel uit het huis van bewaring met acties als de directie niet snel zou ingaan op zijn eisen ter verbetering van de arbeidsomstandigeheden. Het comité eiste van de directie een verlaging van de werkdruk, het direct opvullen van vacatures en een betere begeleiding van zieken werknemers. A. Boneschansker van het actiecomité is tevreden over het resultaat van het overleg. “Al onze eisen zijn ingewilligd. Niet alleen worden jarenlange vacatures opgevuld, ook heeft Justitie toegezegd zich in ieder geval een half jaar actief te bemoeien met de interne organisatie waar problemen zijn op het gebied van de communicatie.”