Vriesekoop-Hooman maken ook indruk in het dubbelspel

STUTTGART, 17 APRIL. Bettine Vriesekoop en Mirjam Hooman zijn gretig begonnen aan het tweede deel van de Europese titelstrijd tafeltennis in Stuttgart. Het herenigde duo bereikte moeiteloos de tweede ronde van het dubbelspel-toernooi. De teleurstelling over de verloren finale tegen Roemenië (1-3) was verwerkt. Ook in fysiek opzicht maakte het zilveren tweetal een frisse indruk.

Vriesekoop, die woensdag haar moegestreden lichaam volledige rust gunde, en Hooman hadden tegen het Belgische koppel Karine Bogaerts/Cecile Ozer nog iets goed te maken. In het landentoernooi werd tegen de ingespeelde doch weinig talentvolle combinatie de enige nederlaag geleden. Een gebrek aan concentratie was volgens bondscoach Jan Vlieg de voornaamste oorzaak geweest van die smadelijke verliespartij (1-2).

Van onderschatting was dit keer geen sprake. In de eerste game (21-9) sloeg het koningskoppel razendsnel toe. De tweede game (24-22) was duidelijk van minder niveau. In de tweede ronde komen Vriesekoop en Hooman morgen uit tegen het GOS-duo Popova/Melnik. Ook Gerdie Keen en Emily Noor hadden op de "dubbel-dag' in de Schleyer-halle succes. Het tweede Oranje-paar schakelde het Deense tweetal Toelhoj/Eliasson in drie games uit: 21-15, 19-21, 22-20. In de tweede ronde stuiten Keen en Noor op de GOS-verdedigers Timina en Palina.