UITSLAG PRIJSVRAAG

Help de paashaas!

De paashaas fluit weer. Hij fluit zelfs harder dan ooit, want de verdwenen eieren zijn weer terecht. Ze zijn nu allemaal geschilderd en verpakt. Morgen gaat de paashaas ze verstoppen. Waar waren de eieren nu gebleven? Veel kinderen schreven dat de eieren gestolen waren door een gemeen dier, een vos of een wezel. Als de paashaas eenmaal wist wie het gedaan had, gaf het gemene dier de eieren snel weer terug. Gelukkig had hij ze meestal nog niet opgegeten.

Andere kinderen dachten dat de hulpjes van de paashaas de eieren hadden gepakt. Ze wilden de paashaas verrassen, door zelf al het werk te doen. Dan had hij ook eens vakantie. Maar de paashaas vond dat niet leuk, schreef Berend Roskam (10 jaar). Want als de paashaas geen eieren kan schilderen, verveelt hij zich.

Vaak ook hadden de kippen het gedaan. De kippen wilden de eieren van de paashaas uitbroeden, omdat ze hoopten dat er gekleurde kuikens uit zouden komen. Maar dat is helemaal niet waar, schreef Marloes van Loenhout (7 jaar).

Rosalie Schouten (8 jaar) dacht dat er in het magazijn van de paashaas een kast was. En in die kast zat een heel dik jongetje, dat alle eieren had opgegeten. Hij kon niet praten, zo vol zat zijn mond met chocola.

Marieke Saat (9 jaar) schreef de paashaas een stoute brief. Zij had ze zelf gestolen! Pieter Boelens (10 jaar) riep de hulp van de geheime dienst in.

De mooiste oplossing voor het raadsel van de verdwenen eieren kwam van Riemke van Vught (8 jaar) uit Liempde. De paashaas heeft haar uit dank benoemd tot paaskonijn eerste klas en haar vandaag een reuze paasei gebracht.

Hippende hazen

Beste paashaas,

Ik weet wel wie je paaseieren verstopt heeft. Dat heb ik gedaan. Ik kon niet wachten. Mijn vader en moeder sliepen nog en m'n broer ook en ik dacht dat jij ook nog sliep. Ik sloop in je paashuis en ik zong er een lied bij:

Hip hip,

zo hippen de hazen,

ze hebben het zo druk,

want heel gauw is het Pasen

Ik verstop de eieren wel of zullen we het samen doen? Ja, dat vinden de paashaas en ik een goed idee.

MARIEKE SAAT, 9 jaar

Het raadsel van de verdwenen eieren

Verleden week zaterdag vond de paashaas dat hij maar eens moest beginnen met eieren schilderen. Zijn magazijn was goed gevuld. Er kon geen ei meer bij. De paashaas floot zijn hulpjes, de paaskonijnen, om aan het grote karwei te beginnen. Voor 19 april moesten er honderden eieren versierd zijn om ze in alle tuinen van Nederland te kunnen verstoppen. Er stonden verf en penselen klaar voor het schilderen van de kippeëieren. Voor de chocoladeëieren was er zilverpapier in alle kleuren. De paashaas huppelde fluitend naar het magazijn. Hij deed de deur open. Meteen hield hij op met fluiten. Het magazijn was leeg! Er was geen ei meer te bekennen. En toen...

riep de paashaas alle konijntjes bij elkaar.

- Wat is er? Wat is er paashaas?

- Alle eieren zijn weg. Wie heeft dat gedaan?

Een klein konijntje kwam naar voren.

- Pietertje, heb jij dat gedaan?

- Ja, paashaas. Ik heb ze naar Afrika gestuurd.

- Sukkel, riepen de konijnen. Zorg zelf maar voor nieuwe eieren.

- Maar ze hadden zo'n honger, zei Pietertje.

- Maar nu hebben de anderen niets, zei de paashaas. Ga onmiddellijk eieren zoeken.

- Ja, paashaas.

Maar Pietertje is klein. Toch is hij slim hoor. Hij ging naar de kippen en zei:

- Wie de meeste eieren voor de paashaas legt, wordt voor een dagje koning kip.

- Tot hoelang krijgen we de tijd?

- Tot morgen, zei Pietertje.

De volgende dag ging Pietertje naar het kippenhok om eieren te tellen. Na een tijd tellen zei Pietertje:

- Hermientje heeft gewonnen.

Toen nam Pietertje de eieren mee en zei tegen de paashaas:

- Hier zijn de eieren. Toen riep de paashaas de konijnen en zei:

- Schilderen.

Pietertje glipte eruit en maakte een kroon van bloemen voor Hermien. Toen ging hij schilderen. En alle eieren waren klaar en er zat zelfs een strikje om.

RIEMKE VAN VUGHT, 8 jaar

Geheime dienst

Het magazijn was leeg! Er was geen ei meer te bekennen! De Paashaas dacht meteen aan dieven. Maar dat kan toch niet! Niemand weet waar het pakhuis is!

Maar wacht eens even, de haasjes die de eieren schilderen zijn ook weg. De Paashaas weet waar ze wonen, dus hij gaat vlug op weg.

Toen de Paashaas bij de eerste aankwam, bleek die ook weg te zijn. De Paashaas dacht meteen dat ze gegijzeld waren. De Paashaas belde de geheime dienst op. Binnen vijf minuten was de geheime dienst bij hem. De Paashaas zei: “Ik moet mijn eieren terug hebben voor 19 april.” De geheime dienst zei: “Wij doen ons best om de eieren voor 19 april terug te krijgen.”

De geheime dienst begon het magazijn te onderzoeken. Ze vonden dachten ze wat! Een luik! Daar lagen de eieren en de haasjes. De geheime dienst riep de Paashaas. De geheime dienst zei: “Meneer de Paashaas, u begint wat vergeetachtig te worden en ouder!”

PIETER BOELENS, 11 jaar