Paasbestand in de metaalnijverheid, overleg in olieopslag

ROTTERDAM, 17 APRIL. Op de vijfde actiedag in de metaalnijverheid, Goede Vrijdag, wordt in tenminste vijf bedrijven gestaakt. Volgens de Industriebond FNV is vandaag ook nog eens in een onbekend aantal bedrijven in de regio Breda het werk neergelegd. Gisteren werd in circa twintig bedrijven actie gevoerd voor een betere CAO. De bonden registreerden op de vijfde stakingsdag in de metaalnijverheid ruim 400 stakers. Na het "Paasbestand' pakken de bonden de draad weer op. Dinsdag na Pasen zijn er volgens het actiedraaiboek stakingen voorzien bij meer dan 20 bedrijven.

In het weekeinde en op Tweede Paasdag zal helemaal niet worden gestaakt. De meeste bedrijven zijn dan gesloten. De Industriebond FNV heeft aangekondigd dat de stakingsacties volgende week “omvangrijker en feller” zullen worden.