Ken Livingstone derde kandidaat voor post Kinnock

LONDEN, 17 APRIL. Ken Livingstone, een linkse afgevaardigde van Labour uit Brent East (Londen), heeft zich gisteren kandidaat gesteld voor het leiderschap van de partij.

Livingstone is de derde kandidaat voor de opvolging van Neil Kinnock na John Smith en Bryan Gould, respectievelijk minister van financiën en woordvoerder voor milieuzaken in Labours schaduwkabinet. De 46-jarige Livingstone heeft een radicale hervorming van Labours economische politiek aangekondigd. Volgens "Rooie Ken', zoals Livingstone door de populaire pers wordt genoemd, is het economische beleid van Smith de oorzaak van de verkiezingsnederlaag van Labour. Livingstone werd bekend als voorzitter van de Gemeenteraad van Groot-Londen, het bestuur van de hoofdstad dat in 1986 door de toenmalige premier Margaret Thatcher werd opgeheven. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Livingstone op 18 juli als nieuwe leider wordt gekozen. (Reuter)