Hasj-taxi in Eindhoven blijft rijden

DEN BOSCH, 17 APRIL. Hasj en marihuana mag in Eindhoven huis-aan-huis worden bezorgd. Politierechter mr. J. Spoor in Den Bosch bepaalde gisteren dat de Eindhovense 'hasj-taxi' mag blijven rijden. De politierechter vindt dat de service gedoogd moet worden, als die maar voldoet aan de voorwaarden die ook gelden voor de 'koffieshops' waar cannabis-produkten verkocht worden.

C. laat drie chauffeurs in wisseldienst telefonisch bestelde soft-drugs in Eindhoven en omgeving thuis bezorgen. Zolang het bedrijfje van de 34-jarige Einhovenaar J. C. geen reclame maakt, geen overlast bezorgt, niet aan minderjarigen verkoopt en de handel niet op puur winstbejag berust is er volgens de politierechter niets aan de hand.

Ook in Tilburg laat C. zakjes met enkele grammen hasj of marihuana afleveren bij klanten die liever niet in een 'koffieshop' gezien worden,daar fysiek niet toe in staat zijn of gewoon te lui zijn om de deur uit te gaan. Zowel in Tilburg als Den Haag gedoogt de politie soortgelijke hasj-aan-huis bedrijven.

De prijzen die C. hanteert liggen volgens hem iets onder die van de koffieshops. C. zegt per dag niet meer dan 27 gulden en 50 cent netto te verdienen aan zijn handel. Hij geniet een uitkering en is vanwege zijn bijverdiensten door de sociale dienst voor ruim 29.000 gulden 'verhaalbijstand' aangeslagen.

In de afgelopen jaren werden de zogeheten "Soft Express' en "Blow Home Koerier' in de Randstad veroordeeld tot boetes van duizenden guldens, vooral omdat ze reclame maakten onder scholieren.