Zes doden bij gasexplosie mijn in Ruhrgebied

BERGKAMEN, 16 APRIL. Bij een explosie van methaangas in een Duitse mijnschacht zijn gisteren zes mijnwerkers gedood en één zwaar verwond.

Het ongeluk gebeurde rond half zes 's middags op een diepte van duizend meter in de mijn Haus Aden in Bergkamen nabij Dortmund. De gewonde mijnwerker heeft bij de explosie zware verbrandingen opgelopen. De lijken van de zes dodelijke slachtoffers - vier Duitsers en twee Turken in de leeftijd van 20 tot 43 jaar - werden twee uur na de ramp door reddingswerkers gevonden onder het puin. Een woordvoerder van Ruhrkohle, exploiteur van de mijn, noemde de explosie “volstrekt onverklaarbaar”. Er zou geen verband bestaan tussen de mijnramp en de aardbeving van afgelopen maandag. In de mijn Haus Aden werken ongeveer vijfduizend mensen. De laatste zware mijnramp in Duitsland, in 1988 in Borken, eiste 51 slachtoffers. In 1962 kwamen in Völklingen 299 mijnwerkers om het leven. (AP)