Werkloosheid

DEN HAAG, 16 APRIL. Het eerste kwartaal van dit jaar telde Nederland gemiddeld 314.000 geregistreerde werklozen, tegen 317.000 in het laatste kwartaal van 1991. De afgelopen twee jaar steeg de werkloosheid in de overeenkomstige periode. Het CBS, van wie deze cijfers afkomstig zijn, sluit niet uit dat de recente zachte winter de oorzaak is van deze relatief gunstige ontwikkeling.

Voor het UCP geldt de A-status. Dat betekent dat tot op 600 meter afstand van het station één parkeerplaats per tien werknemers is toegestaan, met een tijdelijke overgangsregeling van 1 op 5. Voor het bedrijfsleven lijkt dit bod onaanvaardbaar. Vorig jaar al verklaarde het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds, dat samen met de Jaarbeurs, NS en de gemeente deelneemt in het UCP, dat het bedrijfsleven het liefst een norm van 1 plaats op 1,6 werknemer heeft. Vóór juni moet de zaak zijn opgelost, want staatssecretaris Heerma (volkshuisvesting) eist duidelijkheid alvorens hij beslist over subsidie aan het UCP-project.