Torino door zege op Real in eindstrijd

TURIJN, 16 APRIL. Real Madrid heeft nog maar één kans om het seizoen te redden. De club van trainer Leo Beenhakker moet, na de uitschakeling in de strijd om de UEFA Cup gisteravond door een 2-0 nederlaag in Turijn tegen AC Torino, nu wel landskampioen worden om de rust in het miljoenenbedrijf te handhaven. Madrid had de eerste wedstrijd met 2-1 gewonnen.

De positie van Beenhakker, die halverwege het seizoen het werk als veldtrainer van Antic overnam, is er niet sterker op geworden. Ter verdediging van de nederlaag kon hij aanvoeren dat hij in het met 60.000 uitzinnige supporters bevolkte Stadio Delle Alpi niet de beschikking had over ontbreken van Prosinecki. De Joegoslavische middenvelder had tijdens de training opnieuw een spierblessure aan zijn rechterknie opgelopen. Hij is tot aan het einde van het seizoen uitgeschakeld.

Al na zeven minuten keek Real Madrid tegen een achterstand op. Verdediger Rocha veranderde een schot van Lentini van richting, 1-0. Real Madrid was gisteravond slechts een schaduw van de ooit zo oppermachtige Europese club uit de jaren vijftig en zestig. De Italianen, die voor het eerst in hun bestaan een Europese finale bereikten, domineerden het duel onder regie van de Belgische Italiaan Enzo Scifo die in de tweede helft Casagrande twee keer vrij voor doelman Buyo plaatste. De Braziliaan wist evenwel geen raad met de kansen.

Een kwartier voor tijd ontnam Fusi Real het laatste restje hoop door de tweede treffer te scoren. De machteloze Madrilenen, alleen de Roemeen Hagi onderscheidde zich, waren niet in staat te scoren om daarmee een verlenging af te dwingen. Torino speelt op 29 april eerst thuis tegen Ajax. Fusi zal er dan niet bij zijn, want hij kreeg zijn tweede gele kaart.