Seriemoordenaar

ROSTOV, 16 APRIL. In het Russische Rostov aan de Don is gisteren in aanwezigheid van woedende en schreeuwende toeschouwers een proces begonnen tegen een man die heeft bekend 55 moorden te hebben gepleegd.

De verdachte, de 56-jarige leraar Andrej Tsjikatilo, zou de moorden hebben gepleegd tussen 1978 en zijn arrestatie in 1990. De meeste slachtoffers waren zwerfkinderen die werden aangerand en daarna op vaak wrede wijze om het leven gebracht. Tsjikatilo kan de doodstraf krijgen. Op de eerste dag van het proces, dat enkele maanden kan duren, had rechter Leonid Akoebzjanov de grootste moeite de orde in de rechtszaal te handhaven en te verhinderen dat toeschouwers, voor het grootste deel ouders en andere familieleden van slachtoffers van Tsjikatilo, de aanwezige politiemannen overmeesterden en de verdachte te lijf gingen. (Reuter)