Schilderij terug in Haagse trouwzaal

DEN HAAG, 16 APRIL. Het Haags Historisch Museum en de gemeente Den Haag willen het plafondstuk uit 1892 van George Sturm, dat in de jaren zestig uit het stadhuis is verwijderd en verkocht, kopen en terughangen op zijn oude plaats in de trouwzaal.

Inmiddels heeft zich ook een particulier gemeld die zich bereid heeft verklaard het doek voor de gemeente aan te kopen. Dat zegt de directrice van het Historisch Museum, M.C. van der Sman. Gisteren meldde NRC Handelsblad dat het schilderij, dat jarenlang spoorloos was, volgende week bij Christie's in Amsterdam ter veiling zal worden aangeboden. “Ik wist dat niet”, aldus Van der Sman vanmorgen. “Wij zijn er erg in genteresseerd. Ik heb er mijn vakantie voor onderbroken. Vanmiddag komen wij met vertegenwoordigers van de gemeente en experts van het Gemeentemuseum bij elkaar om ander andere te kijken hoeveel het kost om het terug te monteren”.