Olympische Spelen

Het Nederlands Olympisch Comité heeft opnieuw tien Nederlandse sporters aangewezen voor deelneming aan de Olympische Spelen.

Dat zijn de atleten Erik de Bruin (discuswerpen), Bert van Vlaanderen (marathon) en Harold van Beek (50 km snelwandelen) en de boksers Orhan Delibas (zwaarwelter), Raymond Joval (midden), Peter Zwezerijnen (halfzwaar), Arnold Vanderlijde (zwaar) en Jerry Nijman (superzwaar) definitief aangewezen. Gooitske Marsman (tot 56 kg) en Dennis Raven (boven 95 kg) zijn aangewezen voor het judotoernooi. Het NOC nomineerde Robert de Wit, die bij de tienkamp eind mei in het Oostenrijkse Götzis vormbehoud moet tonen. Voor turnster Elvira Becks en bokser Miguel Dias, die met een hardnekkige handblessure heeft gekampt, geldt ook de eis van het tonen van vormbehoud voordat definitieve aanwijzing voor Barcelona kan volgen.