Foto: HEERLEN - Freud was gisteren aanwezig op ...

Foto: HEERLEN - Freud was gisteren aanwezig op de aandeelhoudersvergadering van DSM op het hoofdkantoor in Heerlen.

“Op het ogenblik heeft DSM te maken met een soort windstilte”, versprak voorzitter mr. H.B. van Liemt zich. Zijn aandeelhouders, 190 man sterk in de zaal, vergaven hem. Over de winstval in 1991 - het netto resultaat daalde met 40 procent tot 516 miljoen gulden - maakten ze evenmin veel woorden vuil. De loyaliteit van beleggers in DSM is groot. Niet alleen heeft de Nederlandse overheid sinds jaar en dag een groot belang, ook werknemers en oud-werknemers hebben geld in "hun' onderneming gestoken. “Ik ben er trots op dat dit een Nederlands bedrijf is”, verzekerde een aandeelhouder. Een ander zwaaide bestuur en commissarissen, gelijk het Politbureau vijftien man sterk op het podium, lof toe voor het fraai uitgevoerde jaarverslag. Er zijn belangrijker zaken dan een ferme winst, zo bleek. Of er niet weer eens een excursie naar de DSM-fabrieken kon worden georganiseerd, bij voorbeeld. (Foto Nelis Tutkey)