Feyenoord uitgeschakeld na gelijkspel

Zonder een wedstrijd te verliezen is Feyenoord gisteren uitgeschakeld in de halve finale van de Europa Cup II. De Rotterdammers speelden in de Kuip met 2-2 gelijk tegen AS Monaco, nadat de clubs elkaar twee weken geleden ook al in evenwicht hielden (1-1).

Monaco kwam na 32 minuten op voorsprong tegen Feyenoord. Een inzet van Fofana werd door Henk Fräser ongelukkig geraakt waardoor Rui Barros in het strafschopgebied de bal voor de voeten kreeg en Weah met een korte pass bediende. De 25-jarige Liberiaan kon van dichtbij intikken.

In de vijfde minuut van de tweede helft werd het 2-0. Weah verscheen na een snelle uitval alleen voor Ed de Goey die de bal in eerste instantie stopte, maar daarna kansloos was op de kopbal van aanstormende Barros. Al een minuut later verkleinde Rob Witschge de achterstand via de rebound van een schot van Joszef Kiprich.

Feyenoord kon daarna nauwelijks een vuist maken. Toch werd het vijf minuten voor tijd 2-2. De bal sprong na een schot van Arnold Scholten terug van de borst van doelman Ettori en invaller Marian Damaschin benutte de kans.

De gelijkmaker veroorzaakte de nodige paniek in de Monaco-verdediging, maar het verbeten vechtende Feyenoord had geen tijd meer daarvan gebruik te maken.