Badmintonploeg duikelt in Glasgow naar dieptepunt

GLASGOW, 16 APRIL. Met afgrijzen beleeft bondscoach Martijn van Dooremalen zijn laatste Europese titelstrijd als eindverantwoordelijke voor de nationale badmintonploeg. Degradatie uit de hoofdgroep van Europa, gevolgd door een bijna totale ineenstorting van zijn selectie tijdens het individuele evenement.

Van de selectie van acht haalde alleen Erica van den Heuvel de kwartfinales van het enkelspel, na een zwaar bevochten zege op de Engelse Helen Troke. Olympische kandidaten Jeroen van Dijk en Chris Bruil hoorden in Glasgow de shuttles langs zich heen fluiten, terwijl Astrid van der Knaap zich ontgoocheld, en naar eigen zeggen kapot gespeeld, voor de tweede ronde terugtrok. Hetzelfde overkwam Pierre Pelupessy, die na zijn onverwachte zege op de Rus Antropov de kramp in zijn hele lichaam voelde trekken en niet op tijd fit was voor het tweede duel.

Het evenement in de Schotse hoofdstad had een hoogtepunt moeten worden. Het eindigde in een absoluut dieptepunt, dat de komende maanden zal doorwerken. Van Dooremalen had voor de Olympische Spelen een afvaardiging van vier of vijf spelers in gedachten. Hij mag blij zijn als twee speelsters (Coene en Van den Heuvel) de reis meemaken.