Avéro/CB op 3 pct hoger jaarresultaat

Avéro/Centraal Beheer (AVCB) boekte vorig jaar een stijging van het netto resultaat van 3 procent tot 251 miljoen gulden.

Het bedrijfsresultaat van de verzekeringsgroep steeg in 1991 met 14 procent tot 752 miljoen gulden, bij een omzet van 4,8 miljard gulden. De winstgroei is afkomstig van de levens- en pensioenverzekeringsactiviteiten. Bij schade- en zorgverzekeringen kwamen de resultaten lager uit.

AVCB is het produkt van de fusie tussen de verzekeraars Avéro en Centraal Beheer die in december vorig jaar werd voltooid. De combinatie is in bespreking met ziektekostenverzekeraar Zilveren Kruis over samenwerking en praat met Rabo/Interpolis over aansluiting bij deze groep. Tevens richtte AVCB samen met Deense, Zweedse en Britse verzekeraars vorige maand het samenwerkingsverband Eureko op.

AVCB verwacht over het lopende jaar een verdere stijging van de omzet, maar doet geen uitspraken over dit jaar verwachte resultaten.