Arrestaties voor moord asielzoekster

ASSEN, 16 APRIL. Een 34-jarige man en een 18-jarige vrouw, beide inwoner van Vledder, zijn gisteren gearresteerd door het recherchebijstandsteam Drenthe in verband met de dood van een 37-jarige Koerdische asielzoekster.

De vrouw kwam op 1 april om het leven bij een auto-ongeluk in Vledder. Volgens de politie staat het vast dat de vrouw meerdere malen met opzet is overreden. Over het motief van de daad bestaat nog onduidelijkheid. Nadat de vrouw in de berm terecht was gekomen zou ze door één van de inzittenden met een stuk hout zijn geslagen. Daarna zou ze op de rijweg zijn gelegd en enkele malen zijn overreden. De verdachten, bij wie huiszoeking is verricht, worden zaterdag voorgeleid aan de Asser officier van justitie. De vrouw verbleef vier maanden in het opvangcentrum voor asielzoekers in Vledder.