Arrestaties na Britse aanslagen

LONDEN, 16 APRIL. De Britse politie heeft bij het onderzoek naar de daders van een reeks recente, vermoedelijk door Noordierse extremisten gepleegde terreuraanslagen, sinds maandag zeven mensen aangehouden.

De 36-jarige James Canning en de 60-jarige Ethel Lamb worden verdacht van betrokkenheid bij de bomexplosie op 6 april in de buurt van Piccadilly Circus. De politie vond in een garage een grote voorraad Semtex-springstof en ander materiaal voor het maken van bommen, alsmede Kalasjnikov-geweren. In de Noordengelse stad Derby heeft de politie vier mensen aangehouden die verdacht worden van de aanslag op een wervingskantoor van het Britse leger, waarbij afgelopen maandag een soldaat werd doodgeschoten. De aanslag is opgeëist door het Ierse Nationale Bevrijdings Leger (INLA), een afsplitsing van de IRA. De autoriteiten denken dat er nog twee IRA-groepen in Engeland actief zijn. (Reuter,AP)