Winstprognose DSM iets hoger

DSM heeft zijn winstverwachting voor het eerste kwartaal van dit jaar iets naar boven bijgesteld. Bestuursvoorzitter mr. H. van Liemt liet tijdens de aandeelhoudersvergadering weten dat “het beeld iets gunstiger lijkt uit te vallen”.

Vorige maand voorspelde het chemieconcern een kwartaalresultaat in lijn met het vierde - teleurstellende - kwartaal van 1991. Dat bedroeg toen 82 miljoen gulden, 100 miljoen gulden minder dan het eerste kwartaal van dat zelfde jaar. De uitkomst over de eerste drie maanden van 1992 maakt DSM op 5 mei bekend.

De omwisselverhouding van het keuzedividend is vastgesteld op één nieuw aandeel per 36 bestaande aandelen. DSM maakte eerder bekend dat het dividend over 1991 is gehandhaafd op 8 gulden per aandeel. Het slotdividend van 5,35 gulden is geheel opneembaar in contanten, dan wel voor 2,65 in contanten en voor 2,70 in aandelen.