Veroordeling voor vervoer illegalen

LILLE, 15 APRIL. Twee Nederlandse taxi-chauffeurs, die maandagavond aan de Belgisch-Franse grens werden aangehouden terwijl zij tien illegalen uit Azië vervoerden, zijn gisteravond in Frankrijk veroordeeld tot een half jaar gevangenis.

De 41-jarige K.C. L., geboren in Maleisië, en de 64-jarige J. G. werden aangehouden bij de grenspost van Halluin. Ze zijn door middel van snelrecht veroordeeld wegens onrechtmatige hulp bij binnenkomst en verblijf van de tien illegalen en zijn overgeleverd aan het huis van bewaring van het Noord-Franse Loos. Het is hun voor een periode van drie jaar verboden in Frankrijk te verblijven en hun auto's zijn in beslag genomen. De tien clandestiene passagiers, die geen iodentiteitsbewijs bij zich droegen, zijn teruggestuurd naar België.