Meer winst bij Océ-van der Grinten in het eerste kwartaal

VENLO, 15 APRIL. De nettowinst van Océ-van der Grinten is in de eerste drie maanden van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode van 1991 gestegen met 11 procent van 19 miljoen naar 21,1 miljoen gulden. Over een iets hoger aantal uitstaande aandelen nam de winst per aandeel toe van 1,24 naar 1,37 gulden.

Ook de omzet nam in het eerste kwartaal met 11 procent toe van 585 miljoen naar 651 miljoen gulden.

Rekening houdend met de overneming van Bruning bedroeg de autonome omzetstijging 4 procent. In de tekenkamermarkt was er een omzetstijging van 12 procent tot 302 miljoen. Rekening houdend met de consolidatie van Bruning was er echter een daling van 3 procent. De diazomaterialenomzet stond in het eerste kwartaal verder onder druk van het afnemende activiteitenpeil in de markt. De omzet in de kantorenmarkt steeg met 10 procent tot 349 miljoen gulden.