Vier dagbladen publiceren samen economie-katern

BOEDAPEST, 14 APRIL. Vier dagbladen van het Franse mediaconcern Hersant - de Franse Figaro, de Hongaarse Magyar Nemzet, de Tsjechoslowaakse Mlada Frontana Dnes en de Poolse Rzeczpospolita - hebben gisteren een gezamenlijke economische bijlage gepubliceerd.

De bijlage verscheen ter gelegenheid van de eerste jaarvergadering van de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD), die gisteren en vandaag werd gehouden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Hersant overweegt maandelijks een katern uit te geven met economische items, zoals de privatisering van staatsbedrijven, aldus Zoltan Krasznai, hoofdredacteur van de Magyar Nemzet.

Volgens Daniel Tracet, zegsman van Le Figaro, is de bedoeling van het katern dat Oost en West elkaar informeren over de economische stand van zaken in de vier landen. Bij Franse investeerders bestaat grote behoefte aan informatie over Oost-Europa. (AFP)