Solo-zeiler uren bewusteloos

DEN HAAG, 14 APRIL. De 46-jarige solo-zeiler Henk Bezemer heeft afgelopen zondag op het Kanaal tijdens een storm ongeveer tien uur bewusteloos op zijn jacht gelegen. Rond middernacht kwam hij weer bij bewustzijn en twee uur later werd hij gered door de Britse kustwacht. Bezemer is in een ziekenhuis opgenomen en maakt het redelijk.

Bezemer was op 7 april vanuit Harlingen met zijn jacht L. J. Harri vertrokken naar Plymouth. Hij raakte door nog onbekende oorzaak buiten bewustzijn. Toen hij weer bij zijn positieven kwam zond hij noodsignalen uit en werd hij op 25 mijl van Portland gered en door een helikopter naar een ziekenhuis vervoerd. Ook zijn jacht is door Britse kustwacht in veiligheid gebracht. Een woordvoerder van de kustwacht verklaarde dat Bezemer “erg veel geluk” heeft gehad.