Salverda stapt op als directeur tv-station

AMSTERDAM, 14 APRIL. F. Salverda heeft gisteravond zijn functie neergelegd als programma-directeur van het Amsterdamse lokale televisiestation AT5. Salverda vertrekt, omdat er naar zijn idee te weinig geld wordt geïnvesteerd in de programma's van de televisiezender, die met ingang van deze maand van start ging.

Salverda, die vanochtend niet voor commentaar bereikbaar was, zou als programma-directeur niet langer de verantwoordelijkheid willen nemen voor de uitzendingen. Behalve een gebrek aan financiële middelen zou de raad van commissarissen van het omroepbedrijf ook onvoldoende maatregelen hebben genomen om technisch onberispelijke uitzendingen te garanderen. Het gaat daarbij vooral om de kwaliteit van het technische personeel.

Het besluit van Salverda volgt op een bijeenkomst van de raad van commissarissen gistermiddag. De raad is samengesteld uit vertegenwoordigers van de eigenaren van AT5, uitgeverij Perscombinatie en de Kabeltelevisie Amsterdam, en Salto, de zendgemachtigde op het lokale kabelnetwerk.

M. Daamen, commissaris namens Salto, meent dat er inmiddels voldoende maatregelen zijn toegezegd om de technische verzorging van de programma's te garanderen. Extra geld - volgens Daamen zou het daarbij gaan om enkele tonnen - willen de eigenaren KTA en Perscombinatie vooralsnog niet in AT5 steken. AT5 heeft een eigen vermogen van 4,5 miljoen gulden. Daarnaast heeft de KTA nog een exploitatiedekking van 2,25 miljoen gulden ter beschikking gesteld.

Niet bekend