Ook prinses Anne gaat scheiden

LONDEN, 14 APRIL. Prinses Anne, dochter van de Britse koningin Elizabeth, gaat scheiden van haar man, kapitein Mark Phillips.

Dit heeft Buckingham Palace maandag bekendgemaakt. Het paar leefde al sinds twee jaar gescheiden. Eerder deze maand maakte de zoon van de Britse koningin, prins Andrew, bekend te zullen scheiden van zijn vrouw Sarah Ferguson. Volgens James Whittaker, kenner van het koninklijk huis, is prinses Anne “een zeer lichamelijke vrouw. Het zou buitengewoon zijn als zij niet nog een andere man had.” De krant Today voegt daar aan toe dat de 41-jarige prinses nu “vrij is om haar Tim te trouwen”. En de Daily Express bericht dat de marine-officier Tim Laurence en prinses Anne “beiden met vakantie zijn”. Prinses Anne en Mark Phillips hebben twee kinderen. Volgens de Nieuw-Zeelandse onderwijzeres Heather Tonkin heeft Phillips ook nog een dochter bij haar - het gevolg van een kortstondige ontmoeting in een hotel - maar hierover moet de rechter nog uitspraak doen. (Reuter)