Foto: LAS VEGAS - Een anti-nucleaire activist ...

Foto: LAS VEGAS - Een anti-nucleaire activist probeert de Amerikaanse ex-president Ronald Reagan van het spreekgestoelte weg te drukken en een verklaring af te leggen.

Even tevoren had hij een kristallen beeldje naar Reagan gegooid terwijl deze op een omroep-conventie in Las Vegas (Nevada) een toespraak hield. Reagan, die het beeldje net als onderscheiding in ontvangst had genomen, werd door de scherven geraakt maar raakte niet gewond. Enkele minuten na het incident hernam de Republikeinse oud-president het woord met de vraag: “was hij misschien een Democraat?” De aanvaller, die werd gearresteerd, is de oprichter van een anti-nucleaire groep, "De 100ste Aap'. Hij was in Las Vegas voor een reeks protestbijeenkomsten tegen de kernproeven in de woestijn van Nevada. (Foto AP)