Extra Erasmusprijs voor S. Wiesenthal

AMSTERDAM, 14 APRIL. De Erasmusprijs 1992 is toegekend aan het Archivo General de Indias te Sevilla.

Dat heeft de Stichting Praemium Erasmianum dinsdag bekendgemaakt. In 1992 wordt tevens een extra Erasmusprijs toegekend aan Simon Wiesenthal. De Erasmusprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instelling die een voor Europa buitengewoon belangrijke bijdrage heeft geleverd op cultureel, sociaal of sociaal-wetenschappelijk terrein. Het Archivo General de Indias krijgt de prijs omdat het instituut als de belangrijkste neutrale instelling voor de bestudering van de koloniale geschiedenis wordt beschouwd. De prijs aan Wiesenthal wordt toegekend wegens zijn niet aflatende inzet voor recht en gerechtigheid. Beide prijzen bestaan uit een geldbedrag van tweehonderdduizend gulden.