Alcan en Alcoa dieper in verlies

Het verlies van de Canadese aluminiumproducent Alcan is in het eerste kwartaal van dit jaar opgelopen van een miljoen dollar tot dertien miljoen dollar.

De kwartaalomzet daalde van twee miljard dollar tot 1,84 miljard dollar.

Alcan heeft evenals andere aluminiumproducenten te lijden onder het afglijdende prijspeil voor aluminium.

De winst van het Amerikaanse Alcoa is in het eerste kwartaal van dit jaar gedaald van 97 miljoen dollar tot 76 miljoen dollar als gevolg van het lage niveau van de aluminiumprijzen door overaanbod. De omzet verminderde van 2,45 miljard dollar tot 2,29 miljard dollar.Met de resultaten van aluminiumproducenten gaat het al enige tijd niet best. Dit is vooral een gevolg van het overheersende overaanbod op de aluminiummarkt, sinds kort versterkt vanuit de landen van de voormalige Sovjet-Unie.