Van der Louw richt politiek platform op

ROTTERDAM, 13 APRIL. De vroegere voorzitter van de PvdA, A. van der Louw, heeft besloten om zijn zogenoemde Rode Hoed-groep om te vormen tot een platform voor vernieuwing van de sociaal-democratie.

Hij maakte dit zaterdag bekend bij de presentatie van zijn boek "De Rode Hoed en andere verhalen'. Het Sociaal-democratisch Vernieuwingsplatform zal 26 april voor het eerst bijeenkomen in Rotterdam. Van der Louw wil met het Sociaal-democratisch Vernieuwingsplatform binnen de PvdA blijven opereren en vindt “vorming van een eigen partij op dit moment niet aan de orde”. Met de oprichting van het Sociaal-democratisch Vernieuwingsplatform komt formeel een eind aan de Rode Hoed-groep die oktober vorig jaar ontstond als “groep ontevredenen” in de PvdA. Van der Louw leidde twee grote bijeenkomsten van zijn groep die was vernoemd naar de plaats van oprichting: het theater de Rode Hoed aan de Keizersgracht in Amsterdam.